Yapı Plakamda Neden Sadece İnce Bir Katman Var?

Yapı Plakamda Neden Sadece İnce Bir Katman Var?

3D Baskıda Yanlış Olan Ne?

Yazdırırken, alt katmanların başarılı bir şekilde yazdırıldığını ve yapı plakası üzerinde pürüzsüz düz bir gözleme oluşturduğunu, 3D baskınızın geri kalanının başarısız olduğunu ve şimdi FEP veya PFA (nFEP) filmine yapıştığını fark ettiniz. Bu sorun, katman bölme veya geçiş katmanı sorununa benzer .


3D Baskı Sorununa Ne Sebep Oldu?

Katman bölme sorununa benzer şekilde , bu fenomen, alt katmanların belirli kısımları bir önceki katmana yapışmadığında ortaya çıkar. Bölmek yerine, tüm katman reçine teknesine düşer ve FEP veya PFA (nFEP) film üzerine yapışır. İşte bu neden olabilir: 

  1. Normal katmanlar az pozlanmış.
  2. Normal katmanların maruz kalma süresi ile alt katmanların maruz kalma süresi arasında büyük bir fark vardır.

Devam Etmeden Önce

Başlamadan önce, tekneye yapışmış kürlenmiş reçineyi çıkarmayı lütfen unutmayın. FEP veya PFA (nFEP) filminden kürlenmiş reçineyi çıkarırken sorunlarla karşılaşırsanız, lütfen bu makaleye bakın .


Yapı Plakasındaki Gözleme Sorunlarını Giderme 

Sonic Mini 4K, Sonic 4K veya Sonic Mighty 4K ile yazdırıyorsanız , aşağıdaki yöntemi kullanarak sorunu çözebilirsiniz. reçine poz bulucu kullanınDoğru maruz kalma süresine sahip olduğunuzdan emin olun.

  1. Geçiş katmanı sayısını 6 - 10 olarak ayarlayın.

Sonic Mini, Sonic, Sonic XL 4K, Shuffle serisi veya Transform serisi kullanıyorsanız , geçiş katmanı işlevi cihazınızda mevcut değildir, bu nedenle birkaç ayar daha yapmanız gerekebilir: reçine poz bulucu kullanın. Doğru maruz kalma süresine sahip olduğunuzdan emin olun.

  1. Yukarı hızı veya kaldırma hızını %20 azaltın.
  2. Normal katman maruz kalma süresini %20 artırın.
  3. Işık Kapanma Gecikme süresini 1000ms veya 1s artırın.
İpucu:
Reçine 3D baskıda Işık Kapanma Gecikme süresi esastır. Doğru ayarlarla, her katman çok daha kararlı bir şekilde yazdırılacak ve daha kaliteli 3D baskılar elde edilecektir. Işık Kapanma Gecikmesi hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen bu makaleye bakın.
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.