3D Yazıcılarda Işık Kapanma Gecikmesi

3D Yazıcılarda Işık Kapanma Gecikmesi

Işık Kapanma Gecikmesi 3D Baskılarımı Nasıl İyileştirebilir?


Işık Kapanma Gecikmesi, 3D modeller yazdırılırken yapı plakasının ne zaman kalktığını, beklediğini ve geri çekildiğini ifade eder. Işık Kapanma Gecikme süresi çok yüksek ayarlanırsa işlemin tamamlanması daha uzun sürer. Sayı çok düşük ayarlanırsa, baskılarınızın başarısız olma olasılığı daha yüksektir.


Işık Kapanma Gecikmesi Nedir?

Bir 3D yazıcının yapı plakası geri çekildiğinde, UV ışıkları açılmadan önce reçinenin stabilize olması için yeterli zaman tanımak önemlidir - bunun için gereken süreye Işık Kapanma Gecikmesi denir.

Yüksek çözünürlüklü daha keskin 3D modeller yazdırmak istiyorsanız bu son derece önemlidir. 


Phrozen OS'de Işık Kapanma Gecikmesini Nasıl Ayarlayabilirim?

Phrozen Arayüzündeki Işık Kapanma Gecikmesi değerleri, CHITUBOX üzerindeki ayarlardan farklıdır. Phrozen OS'de, yalnızca resmi reçine profilimizde sağlanan değeri çevirmeniz yeterlidir . Reçineniz reçine levhamızda listelenmiyorsa, reçine kalınlığına bağlı olarak gecikme süresini 2000~5000 ms olarak ayarlayın. Ne kadar kalın olursa, gecikme süresi o kadar uzun olur.


CHITUBOX'ta Işık Kapanma Gecikmesi Nasıl Hesaplanır?

CHITUBOX'taki Işık Kapanma Gecikmesi işlevi, Phrozen OS'den biraz farklıdır. Parametreler, Z ekseninin yukarı ve aşağı hareket etmesinin toplam süresinden ve UV ışıkları açılmadan önceki ek dengeleme süresinden oluşur. 

Işık Kapanma Gecikmesini hesaplamak için kaldırma mesafesini, kaldırma hızını ve geri çekilme hızını bilmemiz gerekir. Z ekseninin yukarı ve aşağı hareket etmesinin ne kadar sürdüğünü öğrendikten sonra , toplam süreye 2~3 saniye daha ekleyin. Değer, ideal Işık Kapanma Gecikmeniz olacaktır. Kısacası, CHITUBOX'ta Işık Kapanma Gecikmesi şu anlama gelir:

"Işık Kapanma Gecikmesi = Yapı Plakası Yukarı ve Aşağı Süresi + Ek Gecikme Süresi"

Yukarıdaki parametreleri kullanan bir örnek:

IF:
Kaldırma Mesafesi: 6 mm
Kaldırma Hızı: 60 mm/dak (1 mm/sn)
Geri Çekme Hızı: 150 mm/dak (2,5 mm/sn)
SONRA: 
Kaldırma Süresi = Yaklaşık 6sn
Geri Çekilme Süresi = Yaklaşık 2,4sn
Yapı Plakası Hareket Süresi = Yaklaşık 8,4sn 
Önerilen minimum ışık kapanma gecikme süresi: 8,4+2 = 10,4sn
Önerilen maksimum ışık kapanma gecikme süresi: 6,3+3 = 11,4sn olacaktır. 

Işık Kapanma Gecikmesi Otomatik Hesap Makinesi

İşleri kolaylaştırmak için topluluğumuz tarafından sağlanan bu Işık Kapanması Gecikme Hesaplayıcısını kullanmaktan çekinmeyin. Hesap makinesi formülü otomatik olarak hesaplar. Sadece kaldırma mesafenizi, kaldırma hızınızı ve geri çekme hızınızı girin ve hazırsınız.

 


İpuçları:
1.Resmi reçine profili iyi bir başlangıç ​​noktasıdır, ancak mükemmel baskılar elde etmek için birkaç ayar yapmanız gerekebilir.

2. Reçine 3D baskıda Işık Kapanma Gecikme süresi esastır. Doğru ayarlarla, her katman çok daha kararlı bir şekilde yazdırılacak ve daha kaliteli bir 3D baskı elde edilecektir. Ancak aynı zamanda en çok ihmal edilen parametrelerden biridir. Lütfen bilginizi toplulukla paylaşmaktan çekinmeyin . 
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.