Herhangi Bir Reçineyi Nasıl 3D Yazıcımda Kullanabilirim?

Herhangi Bir Reçineyi Nasıl 3D Yazıcımda Kullanabilirim?

Herhangi Bir Reçineyi Nasıl 3D Yazıcımda Kullanabilirim?


Yanlış pozlama süresi, 3D baskıların başarısız olmasının başlıca nedenlerinden biridir. Bu yazıda, reçinenizi doğru bir şekilde çevirme sürecinde size rehberlik etmesi için Phrozen XP Finder'ı kullanacağız.


  1. **Phrozen XP Finder'ı bilgisayarınıza indirin .
  2. **Test yazdırma dosyasını dilimleyici yazılımınıza yükleyin ve istediğiniz pozlama değerini/değerlerini girin.
  3. **3D yazıcınızla uyumlu bir dosya olarak kaydedin ve ardından USB sürücünüze kaydettiğinizden emin olun.
  4. **Dosyayı reçine 3D yazıcınızla yazdırın .
  5. **Sonuçları okuyun ve gerektiği gibi ayarlayın.

 


Sonuçları Okumak

Baskılar, az pozlandığında küçülme ve aşırı pozlandığında genişleme eğilimindedir. Phrozen XP Finder'ı analiz ederken, her zaman küçük ayrıntılardaki küçük bozulmaları kontrol edin.

1. Adım: Metin

Amaç, açık metin yazdırmaktır. Aşırı pozlandığında, metin bulanıklaşacak ve genişleyecektir. Yetersiz pozlandığında, bazı metinler eksik olacaktır.

İpuçları:
Fazla pozlandığında, "e" alfabesi doldurulacaktır. Yetersiz pozlandığında, "i" alfabesinin noktası görünmeyecektir.

 

Adım 2: Sütunlar

Amaç, mümkün olduğu kadar çok sütunun çıktısını almak ve baskının az pozlanmış olup olmadığını değerlendirmektir. Az pozlandığında, bazı sütunlar görünmeyebilir. Aşırı maruz kaldığında, bazı sütunlar genişleyecektir.

 

Adım 3: Panolar

Amaç, dikdörtgenlerin bir araya gelmemesini sağlarken mümkün olduğunca çok pano yazdırmaktır. Az pozlandığında, bazı panolar kaybolur. Baskı aşırı pozlandığında ise panolar birbirine karışacaktır.

 

Adım 4: Sınır Çizgileri

Amaç net çizgiler yazdırmaktır. Aşırı pozlandığında, çizgiler genişleyecektir. Az pozlandığında, bazı çizgiler kaybolacaktır.

 

Amaç, net ve mükemmel bir logo basmaktır. Aşırı pozlandığında, merkezdeki delik doldurulacak ve sınır çizgileri genişleyecektir. Yetersiz pozlandığında, merkez delikte geniş bir boşluk olur ve bazı sınır çizgileri kaybolur veya gerçekten ince olur.


Ek not

1. Piyasada birden fazla reçine ve 3D yazıcı var. Lütfen farklı değerleri test etmekten ve bunları ihtiyaçlarınıza göre ayarlamaktan çekinmeyin.

2. Phrozen XP Baskısında mükemmel ayarları bulduktan sonra, normal katman pozlama süresini gerçek bir baskıda en az +%10 ve 12 cm'nin üzerindeki büyük modellerde +%20 artırmanızı öneririz.

Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.