Baskılarım Neden Yapı Plakasına Yapışmıyor?

Baskılarım Neden Yapı Plakasına Yapışmıyor?

Baskılarım Neden Yapı Plakasına Yapışmıyor?


 

3D Baskımdaki Sorun Ne?

İlk bakışta, her şeyi Phrozen'in resmi reçine profiline göre ayarlamış, dosyayı bir Slicer yazılımında güzelce dilimlemiş olsanız bile hiçbir şey yazdırılmamış gibi görünüyor ... yapı plakasına ve bunun yerine FEP veya PFA (nFEP) filmine yapışıyor.

Soruna Ne Sebep Oldu?

Bir 3D model yapı plakasına yapışıp reçine teknesine düştüğünde, bu tipik olarak bir yapışma sorunudur. Bunun olmasının birkaç nedeni olabilir. Bu olduğunda, genellikle 3B model ile FEP veya PFA (nFEP) filmi arasındaki emme kuvvetinin, yapı plakası ile 3B model arasındaki emme kuvvetinden çok daha güçlü olduğu anlamına gelir, bu nedenle 3B modelin kalması başarısız olur. yapı plakasında ve bunun yerine fıçıya düşüyor.

Yapışma sorununa neden olabilecek birkaç faktör vardır. Bu dört ana kategoride sınıflandırılabilir:

  1. SLICER üzerindeki konfigürasyonlar doğru değil.
  2. Yapı plakasının yüzeyi çok pürüzsüz.
  3. Yapı plakası düzgün şekilde düzleştirilmemiştir.
  4. Çevresel etki. 

Devam Etmeden Önce

Başlamadan önce, lütfen tekneye yapışmış kürlenmiş reçineyi çıkarın. FEP veya PFA (nFEP) filminden kürlenmiş reçineyi çıkarmada sorun yaşarsanız, lütfen  bu makaleye bakın

Sorunu Giderme

  1. Z Eksenini yeniden kalibre edin. Yapı plakasını daha doğru ayarlamak için lütfen bu gönderiyi inceleyin
  2. Model ve yapı plakası arasındaki yapışmayı güçlendirmek için alt tabakanın kürlenme süresini artırın . Daha büyük bir model yazdırmaya veya tam kalıpta yazdırmaya çalışıyorsanız, alt katmanın maruz kalma süresini %20 artırmanızı öneririz. 
  3. Kaldırma hızını 40 mm/dak'nın altına indirin.
  4. Işık kapanma gecikme süresini bu otomatik hesaplayıcıya göre ayarlayın .
  5. Platformu çıkarın ve platformu 80 kumlu zımpara kağıdı ile parlatın. Yüzeyi zımparalamak, 3D model ile yapı plakası arasındaki yapışmayı güçlendirmeye yardımcı olabilir. Parlatma işleminden sonra, yapı plakasının yüzey pürüzlülüğünü kontrol etmek için parmak uçlarınızı kullanın. Lütfen bu videoya örnek olarak bakın.
1. Reçine 3D baskıda Işık Kapanma Gecikme süresi esastır. Doğru ayarlarla, her katman çok daha kararlı bir şekilde yazdırılacak ve daha kaliteli 3D baskılar elde edilecektir. Işık Kapanma Gecikmesi hakkında daha fazla bilgi edinmek için lütfen bu makaleyi okuyun
Blog Etiketleri :
IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.