Ulv Cihazı Hakında Bilmemiz Gerekenler
ULV CİHAZI HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER
1. Ulv cihazı ile sisleme yöntemi ile dezenfekte yaptığımda etrafı silip kurulamam gerekecekmi?
- Eğer iyi bir ulv cihazı kullanıyorsanız, ve kullanım koşuluna dikkat ettiyseniz ortamda su damlası gibi damlacıklar görmezsiniz. Tekrar bir bez ile silme ihtiyacı Kalmaz kullanım süresini arttırıp aynı noktaya çok tutarsanız, nozülü kötü bir ulv cihazı ve gücü düşük bir cihaz ise sisleme şeklinde gibi gözüksede o şekilde atmayacağı için su damlaları oluşacak ve kurulama ihtiyacı hissedeceksiniz.
2. Ulv cihazları arasında çok fiyat farkı var neden?
- Piyasada bilinen kaliteli ulv cihazları 1400 TL ile 2500 TL arasında satılmaktadır. Bu cihazların en önemli özelliği soğuk sisleme denilen sistem ile çalışmaları ve sıvı ile havayı birleştirip seramik nozul sayesinde sıvı likiti 0-49 micron arasında parçalayarak vermesidir. Bu durum test edilmiş ve uzun yıllardır onaylanmıştır. Piyasada daha önce olmayan pandemi yüzünden ortaya çıkan ürünler bu gereksenimleri karşılamamaktadır.Alıp incelediğimiz 10 larca üründe sisleme yapmadığı suparçacığı (yağmurlama) şeklinde attığığı görülmüştür. Likitin sıvı halde yağmurlamaya benzer şekilde atılması kullanıldığı ortamlarda elektronik ve mekanik cihazlarınıza sıvı teması zararı verme olasılıgı yüksektir. Bu durumlar ile kısa sürede karşılaşmış bulunmaktayız..
- Ayrıca iç aksamları ve gövde yapısı fiyatın mümkün olduğunca ucuz mal edilmesine yönelik olarak hazırlandıkları görülmüştür.Bütün cihazlar 1400 Watt yazmasına ragmen 800 , 1000. 1200 watt motorlu cihazlara rastlanmıştır.
- Çok dikkat edilmemekle birlikte ucuz satılan cihazlara garanti verilmediği görülmüştür. Dentreal ULV sisleme cihazları 2 Yıl üretici garantilidir.
- Ucuz cihazların gövde ve elektirik sistemleri standartları karşılamamaktadır.Sıvı ile çalışan cihazların elektrik aksamalarının kullanıcıyı hayati tehlikeye sokmayacak kalitede olmalıdır.
3. Ulv cihazlarını ortam dezenfekte ederken nasıl kullanmalıyım?
- Ulv cihazlarını kullanırken özellikle dikkatli olmalısınız.Fazla kullanmak daha iyi dezenfekte etmek demek değildir.20 ila 30 m2 civarında odalara maximum 20 sn uygulamak ortamın tamamının dezenfekte edilmesi için yeterlidir. Buda kaliteli bir ulv cihazı kullanmanızı özellikle öneririz.Fazla malzeme kullanımı azalacagı gibi maliyetin azalmasına sebeb olur.
- Ulv cihazı ile dezenfekte işlemi sırasında cihazlarınızdan uzakta olunuz örnegin bir odayı dezenfekte ederken kapı girişinden odayı dezenfekte ediniz. Ünit,röntgen cihazı veya bilgisayarlaınızın yanına kadar sokulup daha iyi dezenfekte ettiğinizi düşünerek üzerlerine dezenfektan sisleme yapmayınız. En etkili yol ortama süpürge ile süpürür gibi uzaktan 10 sn ila 20 sn sisleme yapmaktır.
- Ünit,Röntgen cihazı vb cihazlarınıza dogrudan yanından kesinlikle sisleme cihazınıza maruz bırakmayın. Uzaktan odanızı sisleyin. Ulv sisi gerekli yerlere ulaşır. Ayrıca kullandığınız dezenfektanlar ile üniz ve masalarınızı silerek dezenfekte etmenizi öneririz.
4. Ulv cihazında hangi dezenfektanı kullanmalıyım?
- Ulv cihazları ile her dezenfektanı kullanabilirsiniz. Ancak kimyasal içerikli veya alkol bazlı dezenfektanlar ile sisleme yapıldığında odanın en az 1 saat havalandırılması ve içeri insan girmemesi gerekmektedir. Kimyasal içerikli dezenfektanlar insan sağlığı için zararlıdır ve solunmaması gereklidir.İnsan bulunan ortamda kullanılmamalıdır. Ayrıca alkol bazlı dezenfektanlar hassas yüzeylerde çıkmayan beyaz lakeler bırakabilir. Deri ve plastik gibi meteryalleri kurutarak çatlamasına sebebiyet verir.
- Biz Nötr ph degerine sahip Farmisol Antiseptik Hipoklöröz solüsyon kullanmanızı öneriyoruz. Hipokloröz solüsyonlar hiçbir kimyasal etkiye sahip değildir.Vucudumuzun dogal ürettiği virüs ve bakterilerle savaşan bir antiseptiktir. canlı veya cansızlara hiçbir zararı yoktur. Cihazlarınıza ve size kimseye zarar vermez.
5. Ulv cihazı ile sisleme korozyana sebebiyet veririmi?
- Korozyonu yok etmek mümkün değildir ama azaltmak mümkündür. Ph Nötr ( PH 7 ) den aşşagı tüm ürünler asitik olarak adlandırılır.Asitik ürünler daha fazla korozyona sebebiyet verirler.
- Ph Nötr( PH 7)üstü ürünler bazik olarak adlandırılır. bu ürünlerde cihazlarda kireçlenmeye sebebiyet verirler.
- Farmisol PH Nötrdür Hipokloröz Olarak Adlandırılır. Rakipleri gibi asitik değildir. Veya bazik değildir.Korazif değildir.Unutmayın insan vucudunda oluşan hipokloröz PH nötr dür.Bu durum Farmisol Hipokloröz antiseptiği diğer rakiplerinden ayırır. İnsan vucudu için hiç bir zararı olmamakla birlikte insanların oldugu ortamda kullanılabilir solunabilir. Kullandıktan sonra dezenfekte işlemini yapar ve suya döner. Kimyasal kalıntı bırakmaz
6. Ulv cihazı kullanımda Hipokloröz antiseptik çoğaltılabilinir mi?
- Hipokloröz dogası gereği kontrollü ortamda saf su ile elde edilir. Hipokloröz saf su içinde ortalama 0.002 civarındadır. Dışardan etkiler oranı bozar ve hipoklorözün etkinliğini bozar.Herhangi markada su ile hipoklörözü çogaltmanızı tavsiye etmeyiz. Ancak ünit depolarında Farmisol Ph Nötr hipoklöröz antiseptik kullanacaksanız %50 oranında Saf su ile seyreltip kullanabilirsiniz. Ulv cihazlarında lütfen seyretmeden kullanın.
7. Ulv cihazı ile dezenfekte yaptığımda diğer yüzey dezenfktanlarını kullanmayı bırakmalımıyım?
- Hayır diğer dezenfektanları kullanmayı bırakmak zorunda deilsiniz. Ancak diğer dezenfektanlar yerine isterseniz Farmisol PH nötr hipoklöröz antiseptik solüsyonu kullanabilirsiniz.
- Unutmayın farmisol aniseptik hipoklöröz solüsyon bio uyumludur,alerjik değildir.
8. Ulv cihazı ile farmisol kullanan başka kurum veya kuruluşlar varmı?
- Pandemi süresince dezenfekte işleminin önemi arttı bu durumdan sonra Sağlık bakanlığı dahil tüm kurumlar ulv cihazı ile birlikte Farmisol hipoklöröz dezenfektan ile dezenfekte edildi ve edilmektedirler.
9. Ulv cihazı ve Farmisol hipoklöröz antiseptik dezenfektan ile günde kaç defa dezenfekte işlemi gerçekleştirmeliyim?
- Ulv cihazı ile farmisol kullanımı kliniğinizin ihtiyacına göre hasta potansiyelinize göre bir sınır yoktur.Her hastadan sonra yapabileceginiz gibi gün içinde belirli periyotlarla işlemi gerçekleştirebilirsiniz. 10 sn ile 20 sn arasında uygulama ortamın dezenfekte olmasına yetecektir. Bekleme odasında bebek, çocuk,alerjik hasta olsa bile ortam dezenfektanı için ULV ve farmisol kullanılabilir.
10. Ulv cihazı ile dezenfeksyonmu yoksa Uvc cihazı veya ozon cihazları ile hava dezenfeksyonumu tercih etmeliyim?
- Ulv ortam cihazı ile Uvc veya ozon cihazları farklı amaçlara hizmet ederler ve etki süreleri farklıdır. Ulv cihazı ve farmisol ile kullanıldığı anda dezenfekte işlemini sağlarsınız diğer cihazlar sürekli çalışarak havayı dezenfekte ederler ortalam 1 saate 20 m2 odayı dezenfekte ederler.
- Ulv cihazı sisleme teknolojisi ile her köşeye tanecik olarak gider ve dezenfekte eder iken diger cihazlar havayı emerek dezenfeksyon yaparlar.
- Farmisol ile kullanılan ulv cihazının etkinliği ilk saniyededen itibaren gözükür ve bakteri ve virüsleri ilk 10 sn de %99.99 yokeder.
11. Ulv cihazının özellikleri nelerdir?
- Giriş gücü : 220volts 1400watt 50/60Hz
- Genişlik : 18cm
- Uzunluk : 37cm
- Yükseklik : 52cm
- Depo : 5lt
- Boş ağırlık : 4,2 kg
- Akış hızı : 0-167 ml/min(ayarlanabilir)
- Partikül boyutu : 0-49 micron
- %100 Yerli Üretim
- 2 Yıl Garanti